site archivé voyez notre nouveau site www.orfeoart.com

Nederlands

1. Het Orfeo project

Het Orfeo project is ontstaan uit een droom om kunst en cultuur te laten doordringen in de maatschappij, in het bijzonder daar waar kunst zelden aanwezig of toegankelijk is. We bedoelen hiermee bv bejaardenhuizen, asielzoekerscentra, scholen, gevangenissen.


Orfeo heeft tot doel  magische momenten  te creëren en sociale banden te laten groeien door middel van kunst. Hiertoe worden , in plekken waar er zelden kunst optreedt,  gebeurtenissen rond kunst georganiseerd. Het project staat open voor iedere beroeps of amateur artiest die zijn/haar vreugde en liefde voor kunst wenst te delen om de vreugde, het plezier en de schoonheid in het alledaagse leven van deze kwetsbare doelgroepen te vergroten.

 

2. Resultaten in 2017

In 2017  werden 21 evenementen georganiseerd in verschillende locaties zoals bejaardenhuizen, asielzoekerscentra, een Afrikaanse cultuurcentrum en scholen. Verschillende kunst disciplines werden vertegenwoordigd zoals muziek, (klassiek, middeleeuwse, jazz, Afrikaanse) dans (hedendaagse, gipsy, Congolese) poëzie en Franse chanson.

 

3. Objectieven 2018

In 2018  willen wij :Enerzijds, de locaties waar we optreden uitbreiden naarkinderen (scholen en instellingen)gevangenissenlocaties van grote armoede (daklozen, sociale centra,…)Anderzijds, ons aanbod aan artiesten uit te breiden door partnerschappen te sluiten met kunstonderwijs instellingen nl met KAS Gent (dans) Muziekconservatorium (Brussel), Circusschool,…

 

 


4. Sponsoring van jonge artiesten

Indien de artiesten die vrijwillig in het sociaal project presteren in het algemeen niet vergoed worden , wilt het project Orfeo ook talenten steunen in het opbouwen van hun loopbaan.Daaromstarten wij ook een project voor sponsoring van jonge artiesten. De bedoeling hiervan is een kunst prestatie van beroepsniveau aan te bieden voor privé  ondernemingen tegen vergoeding. De artiesten die in deze context presteren , engageren zich om ook een vrijwillige prestatie te maken in een in een benadeelde omgeving. De sponsoring beoogt dus drie doeleinden :

Een artistiek doeleinde door een topkwaliteits prestatie aan te bieden

Een jonge artiest te ondersteunen

Een prestatie in een benadeelde omgeving te laten gebeuren

5. Contact

Anne Deltour

Projet Orfeo

projetorfeo@gmail.com

www.projetorfeo.org

Facebook : https://www.facebook.com/Projet-Orfeo-590199311312576/